2024

Maailman trendit vaihtuvat ja vuosi 2024 tuo meille jälleen uusia trendaavia asioita ja aiheita. Trendit voivat liittyä käytännössä mihin tahansa; teknologiaan, vaatteisiin, autoiluun, ruokaan jne.

Mutta mitkä ovat vuoden 2024 parhaita trendejä? Parhaalla voidaan tarkoittaa esimerkiksi trendin hyödyllisyyttä tai esimerkiksi sitä, edistääkö se terveyttä. Tänä vuonna varsinkin tupakoinnin lopettaminen on ehdottomasti yksi parhaimmista trendeistä, sillä on kyseessä huomattavasti terveyttä edistävä asia.

Parhaisiin trendeihin kuuluu tänä vuonna toki muutakin. Ei varmasti tule yllätyksenä, että tekoäly eli AI kuuluu tänäkin vuonna trendikkäimpien ilmiöiden joukkoon, vaikka tekoälyä onkin ollut olemassa jo pitkään.

Sometrendit

Somea käytetään enemmän kuin koskaan ja käyttö on muuttanut muotoaan siitä, mitä se on ollut aiemmin. Eri somealustoissa on mahdollista pitää livelähetyksiä ja yhä useampi on vähintäänkin katsonut tai kokeillut livettämistä.

Oman livelähetyksen pitämisestä on muodostunut monille osa jokapäiväistä arkea. Onkin eräänlainen trendi pysyä mukana sometrendeissä. Varsinkin TikTok on tällä hetkellä yksi trendikkäimmistä sovelluksista. Toinen jälleen tänä vuonna suosittuna pysyttelevä sosiaalisen median alusta on Instagram.

Some on monelle ensisijainen tapa pitää yhteyttä ystäviin ja sukulaisiin. Lähes kaikilla kulkee mukana jonkinlainen älylaite, jolla somea selataan. Tyypillisesti tämä on puhelin. Puhelimella ollaan yhteydessä monilla eri somealustoilla.

Terveys edellä

Itsestään huolehtiminen on nyt in. Omasta terveydestä voi huolehtia parhaiten huolehtimalla riittävästä unenmäärästä ja siitä, että ravinto on monipuolista.

Nykyään terveydestä ja sen huolehtimisesta on saatavilla runsaasti tietoa. Tiedetään, että kaikki lähtee suoliston hyvinvoinnista. Suolistoa kutsutaankin ihmisen toisiksi aivoiksi. Moni suosiikin mieluiten suolistoystävällisiä ruokia.

Terveydestä huolehtimiseen kuuluu myös henkinen hyvinvointi. Ihmiset etsivät aiempaa aktiivisemmin keinoja pitää huolta esimerkiksi omasta stressinhallinnasta. Itsetuntemus on lisääntynyt valtavasti ja monille on tärkeää ymmärtää omia tunteita ja tarpeita.

Itseään on tärkeä kuunnella, vaikka elämän muista osa-alueista pitäisikin hyvää huolta. Oma keho kertoo yleensä esimerkiksi levon tarpeesta tai stressistä. Kun omaa kehoa kuuntelee, omaan elämään ja hyvinvointiin on helpompi vaikuttaa.

Terveyteen liittyy läheisesti myös yhteys luontoon. Metsässä käyminen ja luonnossa oleminen edistää sekä fyysistä että henkistä mielenterveyttä. Markkinoille on kuitenkin tullut tuotteita, joilla metsästä saatavia mikrobiomeja saadaan hyödynnettyä, vaikka itse ei pääsisikään metsään. Metsäuutetta sisältäviä tuotteita löytyy nyt eri ihonhoitotuotteista, mutta myös tekstiileistä, joista valmistetaan vaatteita.

Terveyteen liittyy vahvasti myös tupakoinnin lopettaminen. Tällä hetkellä on kova trendi jättää tupakka elämästä pois lopullisesti. Markkinoilla on lopettamisen helpottamiseksi tarkoitettuja tuotteita, joista esimerkiksi nikotiinipussit ovat tällä hetkellä trendin huipulla. Toki, jos nikotiinista halutaan lopulta kokonaan eroon, tulee näidenkin käytön suhteen miettiä suunnitelmallisesti vähentämistä, jolloin lopettaminen olisi mahdollisimman kivutonta. Myös nuorten tupakointi on vähentynyt reippaasti.

Vallitsevia sisustustrendejä

Vuoden 2024 sisustustrendeihin kuuluu monipuolisesti sekä vaaleat sävyt että värikkyys. Trendejä yhdistää kuitenkin pääasiassa se, että sisustuksessa suositaan omannäköisyyttä. Oma asunto sisustetaan juuri omia tarpeita varten, ei niinkään trendikkäät hankinnat mielessä.

Käytännöllisyys voi kuitenkin olla trendikästä. Vaikka omaan asuntoon hankkisiki trendien mukaisia esineitä, niitä ei tällä hetkellä tyypillisesti osteta vain sen vuoksi, että ne ovat trendikkäitä. Tarpeellisuus menee tällä hetkellä edelle.

Pelit ja striimaaminen pinnalla

Pelaaminen ei tunnu poistuvan trendeistä. Tällä hetkellä pelaaminen on viety harrastuksena astetta pidemmälle, sillä moni videopelien pelaaja yhdistää pelaamisen ja sosiaalisen median saumattomasti yhteen. Kyseessä on nimittäin striimaaminen, jonka aikana pelaaja saa sekä pelata mieluisia pelejä että mahdollisesti tienata. Moni paras nettikasino tarjoaa nykyään mahdollisuuksia sosiaaliseen, vuorovaikutukselliseen pelaamiseen, jossa katsojat voivat seurata striimaajan pelaamista.

Striimaaminen tapahtuu jonkin alustan kautta. Esimerkiksi Twitch on yksi suosituimmista alustoista, joiden kautta tämä onnistuu helpoiten. Kyseisessä palvelussa katsojat voivat olla vuorovaikutuksessa striimaajan kanssa ja lähettää hänelle halutessaan bittejä. Katsojat voivat myös tilata haluamansa striimaajan, jolloin striimaaja saa jokaisesta tilauksesta tuloja.

Striimaaminen on monelle aktiiviselle pelaajalle tulonhankkimismuoto. Se, paljonko striimaamisella voi tienata, riippuu täysin pelaajan aktiivisuudesta ja tunnettavuudesta. Tunnettavuutta voi lisätä esimerkiksi olemalla esillä eri sosiaalisissa medioissa.

Nykyään pelataan sekä tietokoneella että erilaisilla konsoleilla. Striimausta voi tarjota millä laitteella tahansa. Myös katsojat voivat saapua pelin äärelle millä laitteella tahansa.