Seurustelu voi olla miinakenttä. Koskaan ei voi tietää, kenet tapaa tai millainen hän oikeasti on. Mahdollisia sudenkuoppia on niin paljon – kiusallisista ensitreffeistä vaativaan kumppaniin – että on vaikea tietää, mistä aloittaa. Mutta ei hätää, me autamme sinua. Tässä blogikirjoituksessa tarkastelemme joitakin yleisimpiä treffiputkia ja sitä, miten niitä voi välttää. Etsitpä sitten rakkautta tai vain vähän hauskanpitoa, lue lisää ja ota selvää deittailun vaaroista.

Löydä täältä suomen parhaat deittisivustot ja -palvelut.

1. Et tiedä, mitä haluat:

On aivan liian helppoa hypätä suhteeseen miettimättä, mitä oikein etsit. Ennen kuin aloitat seurustelun, istu alas ja mieti, millaista ihmistä haluat seurustella ja millaisen suhteen haluat. Näin varmistat, ettet tuhlaa aikaa sellaisten ihmisten kanssa, jotka eivät sovi sinulle.

2. Et ota aikaa:

Jos ryntäät suhteeseen tutustumatta toiseen ihmiseen, voit tuntea olevasi ansassa ja onneton. Ota aikaa ja tutustu ennen kuin sitoudut mihinkään vakavaan.

3. Epärealistiset odotukset: ’

On helppoa rakentaa toisesta ihmisestä mielikuvia, mutta todellisuus on usein hyvin erilainen! Ole realistinen sen suhteen, mitä voit odottaa kumppaniltasi, muuten petyit varmasti, kun asiat eivät suju suunnitelmien mukaan.

4. Leikkiminen:

Jotkut haluavat leikkiä mielikuvitusleikkejä seurustelukumppaneidensa kanssa, mutta se voi kostautua nopeasti – muista, että rehellisyys on aina paras tapa seurustella!

5. Viestimättä jättäminen:

On tärkeää puhua avoimesti tunteista ja odotuksista, jotta voitte varmistaa, että suhteenne on terve ja vahva.

6. Liian vaativa:

Kukaan ei pidä siitä, että häntä komennellaan, joten varmista, ettet ole liian päällekäyvä.

7. Kuuntelematta jättäminen:

ihmissuhteet rakentuvat keskinäiselle kunnioitukselle, ja se tarkoittaa, että on todella kuunneltava, mitä toisella on sanottavaa – silloinkin, kun se on jotain, mitä et halua kuulla.

8. Rajojen asettamatta jättäminen:

Vaikka on tärkeää pysyä ennakkoluulottomana, on yhtä tärkeää asettaa rajat parisuhteessa. Näin molemmat osapuolet tietävät, missä mennään, ja voivat välttää tarpeettomia konflikteja.

9. Pidät asioita itsestäänselvyyksinä:

Älä unohda osoittaa arvostusta siitä, mitä kumppanisi tekee – suhteet ovat loppujen lopuksi kaksisuuntaisia.

10. Seurustelet liian monen ihmisen kanssa yhtä aikaa:

On helppoa innostua useista mahdollisista kumppaneista, mutta muista, että useamman kuin yhden ihmisen seurustelu voi aiheuttaa hämmennystä ja onnettomuutta. Keskity siis tutustumaan yhteen henkilöön, ennen kuin siirryt toiseen.

Miksi deittailu tuntuu vaikeammalta?

Yhteensopivan kumppanin löytäminen voi olla vaikeaa, etenkin nykypäivän digitaalisella aikakaudella, jolloin tuntuu usein siltä, että ihmiset ovat kiinnostuneempia pyyhkäisemään oikealle kuin muodostamaan aitoja yhteyksiä. Ihmiset saattavat myös pelätä loukkaantumista tai eivät halua sitoutua yhteen ihmiseen muiden kustannuksella. Lisäksi deittailuun on niin monia erilaisia lähestymistapoja ja odotuksia, että voi tuntua ylivoimaiselta yrittää navigoida prosessin läpi. On tärkeää, että yksilöt ottavat aikaa itselleen, tunnistavat tarpeensa ja pohtivat, minkälainen suhde sopii heille parhaiten, ennen kuin he sukeltavat deittailualtaaseen.

Deittisovellukset

Deittisovellukset voi myös vaikeuttaa merkityksellisen suhteen löytämistä. Loputtomien profiilien läpikäyminen ja yrittäminen arvailla, millainen joku todella on, voi johtaa loppuunpalamiseen, turhautumiseen ja epärealistisiin odotuksiin. Sen sijaan, että luotat vain sovelluksiin, yritä tavata ihmisiä oikeassa elämässä tai etsi muita tapoja tavata mahdollisia kumppaneita. Jos käytät aikaa, vaivaa ja olet avoin mielin, saatat löytää itsellesi sopivan ihmisen.

Tärkeintä on muistaa, että deittailun pitäisi olla hauskaa! Älä ota sitä liian vakavasti äläkä odota täydellisyyttä – nauti vain mahdollisiin kumppaneihin tutustumisesta ja katso, miten asiat etenevät.

Olenko valmis?

Kun päätät, oletko valmis aloittamaan seurustelun, on tärkeää miettiä, mitä odotuksia sinulla on ja miksi haluat seurustella. Jos etsit jotain rentoa etkä odota mitään vakavaa, silloin saattaa olla hyvä aika miettiä seurustelua. Jos kuitenkin toivot sitoutuneempaa suhdetta, varmista, että olet valmis panostamaan aikaa ja vaivaa siihen, että suhde toimii. On myös tärkeää ottaa huomioon aiemmat suhteet tai kokemukset, jotka saattavat vaikuttaa nykyiseen asenteeseesi seurustelua kohtaan.

Viime kädessä tärkeintä on, että tunnet olosi mukavaksi itsesi kanssa, ennen kuin yrität olla yhteydessä johonkin toiseen. Ota aikaa yksin ja selvitä, kuka olet ja mitä haluat suhteelta, niin löydät todennäköisemmin kumppanin, joka haluaa samaa.

Onnea matkaan! Seurustelu voi olla pelottavaa, mutta älä unohda, että sen pitäisi olla myös hauskaa – joten varmista, että pääset ulos ja nautit itsestäsi. Oikealla asenteella saatat löytää jonkun erityisen!